Sitges GI comença la campanya i presenta el seu programa

with No hi ha comentaris

Els Jardins d’El Retiro va ser l’escenari on es va dur a terme l’acte d’inici de campanya de Sitges GI, amb la presentació del seu programa electoral. El Candidat a l’alcaldia David Martínez Lluís va ser l’encarregat d’obrir l’acte elogiant al seu equip afirmant que estan preparats per entrar a governar i fer el que l’actual equip de govern no ha fet en quatre anys.

Ara Toca Sitges, és el lema de Sitges Grup Independent per aquesta campanya. Segons Martínez, el missatge és molt clar, després d’una legislatura on s’ha dedicat més temps a temes que no son de caire local, ara toca dedicar el 100 per cent del temps a Sitges.

El programa de Sitges GI està format per quatre eixos que van presentar diferents membres de la llista del partit municipalista. Cristina Giu, número 2 de la llista, va ser l’encarregada de presentar l’apartat Ara toca un Sitges de qualitat amb el qual Sitges Grup Independent es compromet a solucionar una vegada per totes el tema de la neteja, els problemes que tenen molts barris amb la via pública i l’estat de carrers, parcs i jardins, i a prestar més atenció al que ha de dir la ciutadania i donar resposta a les seves necessitats.

La quarta de la llista Nàdia Viana va parlar de l’eix ‘Ara Toca el Benestar de les Persones’ que engloba temes tan importants com el projecte per tenir farmàcies de guàrdia a Sitges i un servei d’urgencies 24 h al CAP. Però segons Viana, la necessitat en matèria d’habitatge és una prioritat i per això hem de treballar per crear un parc d’habitatges socials i posar eines per tal que els sitgetans i sitgetanes no es vegin forçats a marxar del municipi pels preus desorbitats dels pisos tant de lloguer com de compra.

Guillem Escolà, número 2 de Sitges GI va presentar ‘Ara toca un nou model econòmic’, el tercer eix del programa. Un apartat on el turisme té un paper rellevant, amb el projecte ‘Sitges, un destí de qualitat’ on queda reflexat que si Sitges no es posa les piles i no canvia el model turístic actual, es quedarà enrera. Un projecte on han de participar tots els actors que formen part del motor econòmic del municipi i amb el qual s’ha de potenciar el talent local, l’entorn únic del municipi i els espais dels que disposa Sitges. Una altra proposta de dinamització econòmica del municipi en temporada baixa, és la d’aprofitar els espais i recursos dels que disposem a Sitges per atreure a equips esportius o professionals i estudiants d’arts escèniques al municipi per realitzar stajos.

I la cultura també forma part d’aquest tercer eix, on potenciar el talent local també es converteix en una prioritat, i per això hi han propostes com la de recuperar el que va ser ‘L’escorxada teatral’ per a grups de teatre amateur del municipi, i donar més protagonisme als artistes de la vila.

El Medi ambient centra el contingut del quart eix ‘Ara toca sostenibilitat’ que va presentar el número 7 de la llista Carles Guerrero. Les bones pràctiques mediambientals per part de tothom és l’escenari ideal per un Sitges més net i sostenible, i per això cal posar-ho fàcil als ciutadans i així no només obtenir millores a nivell ecològic, si no també suposaria un benefici econòmic al municipi. Premiar els hàbits sostenibles com zones blaves gratuïtes i bonificacions en l’impost de circulació per a vehicles elèctrics i híbrids i un projecte per la neteja i la regeneració de les platges son altres de les propostes de Sitges GI.

I per finalitzar la presentació, la número 6 Petra Ballantyne, va fer una intervenció en anglès per explicar les propostes dirigides a persones residents al municipi provinents d’altres països, que a vegades tenen dificultats per realitzar gestions amb l’administració pública, sobretot quan porten vivint poc temps al municipi. És per això que es vol crear un servei d’atenció per a residents estrangers del municipi i que la informació municipal també es pugui rebre en altres idiomes.

Aquí podreu consultar el programa electoral de Sitges GI entres idiomes (català, castellà i anglès).

CATALÀ
CASTELLÀ
ANGLÈS

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.