15682297Sitges Grup Independent neix l’any 2008. Amb data 4 de setembre d’aquell any, la formació política sitgetana va quedar inscrita en el Llibre d’Inscripcions del Registre de Partits Polítics de Madrid. Els fundadors de la formació van ser Josep Ventura Roig, Ignasi Garrigó Puerto, Maria del Vinyet Lluís Pàmies i Sebastià Durany Vera. La seu del partit es trobava ubicada al carrer Sant Bartomeu, de Sitges.

La presentació oficial davant els mitjans de comunicació va tindré lloc el dia 27 de març de 2010, però al llarg d’aquest darrer any i mig Sitges Grup Independent ha anat treballant en diferents àmbits, tant a nivell intern de partit com a nivell polític.

D’una banda, ha activat les comissions internes de la formació, va quedar definitivament establertes, i de l’altra es van endegat algunes iniciatives polítiques, d’entre les quals destaca la redacció d’un projecte per al traçat ferroviari, al seu pas per Sitges, de la futura Línia Orbital. Es tractava d’una proposició alternativa a la que va presentar l’equip de govern del consistori sitgetà del moment -redactada pels tècnics del Pla Director de la Generalitat de Catalunya-. El projecte alternatiu va ser lliurat a l’alcalde de Sitges, Sr. Jordi Baijet, el passat 13 de gener del 2011 i el seu cost és molt similar al que contempla la proposta oficial del Pla Director, però amb una diferència substancial: en lloc de construir una segona estació a la zona de l’Aquàtic, ubicada a 2 quilòmetres del centre, es projectaria una única estació soterrada en el mateix emplaçament que l’actual.

Aquesta opció permetria, per una part, evitar als sitgetans haver de desplaçar-se a les afores per agafar el tren, per l’altra, crear una gran avinguda i la possibilitat d’incloure-hi una planta d’aparcament soterrat aprofitant el calaix de la tuneladora.

Finalment i continuant amb la voluntat d’apropar-se als ciutadans a través de les noves tecnologies, Sitges Grup Independent va crear un compte al popular portal d’internet Facebook, i al Twitter.

Es va presentar a les eleccions municipals del 2011 i obtingueren 790 vots (dos regidors, Vinyet Lluis i Ignasi Garrigó) sent la quarta força política mes votada.

Es va arribar a un acord de govern amb les formacions CiU, PP, i NH i formaren govern el 11 juny 2011 amb les regidories d’Esports, Ensenyament, Platges, MediAmbient i Salut Pública.

Al setembre del 2013, es va modificar el cartipàs municipal, sustiuint les regidories d’Esports per Governacio i Mediambient i Salut Pública per Turisme.

A les eleccions de 2015 ens tornem a presentar i repetim candidata, la Vinyet Lluis. En aquesta ocasió varem obtenir 743 vots i només un regidor. Actualment estem a la oposició.