17. Susana Domenech Cots

Tinc 41 anys i sóc mare de quatre fills, de 18, 16, 7 i 4 anys, dos nens i dues nenes. Professora de primària en el col·legi Camp Joliu del Penedès, ja fa 10 anys i, últimament, gestiono una empresa patrimonial des de fa 15 anys. Sóc Graduada en Educació Primària i Infantil a la Universitat Internacional de Catalunya. Anteriorment, vaig cursar els estudis de Gestió i Administració d’Empreses a la Institució Cultural del CIC.

Em pregunto… Quin futur se l’hi presenta al meu preciós poble, Sitges?

Al meu entendre, el model econòmic que hem d’adoptar ha de prendre un rumb diferent, donant un fort pes al sector terciari, a la promoció de les petites i mitjanes empreses i, sobretot, als joves emprenedors.

El sector terciari, és a dir el turisme i el comerç, del nostre municipi s’ha de potenciar. És notori que disposem d’un patrimoni cultural molt important, així com una gran riquesa natural. Sitges, en l’àmbit turístic, gaudeix de molts elements, sobretot, a nivell natural i paisatgístic, que ben tractats i promocionats, poden resultar molt atractius per un turisme familiar i científic que, òbviament, han de ser complementaris amb l’oferta cultural i històrica que disposa la nostra vila.

És evident que els joves són el futur de Sitges. Hauríem de tirar endavant un pla local de joventut que englobi aquelles polítiques que els facilitin les coses, per tal de continuar vivint al municipi que els ha vist créixer.

Per acabar, i a tall de reflexió personal, penso que Sitges, el meu poble, ha de ser un poble de primera. Per ser-ho ha de prendre un nou rumb lligat a la promoció econòmica en el sector terciari el qual, ben treballat, pot generar nous llocs de treball, tan necessaris.

Tinc la gran sort de col·laborar en un equip de persones preparades, treballadores, constants, involucrades de cap a peus amb la nostra vila. Un equip que totes les persones que el formem ho fem perquè tenim il·lusió de treballar per Sitges, de millorar el que tenim i de fer projectes nous. Projectes que han de millorar i potenciar el nostre municipi.

Creiem en les oportunitats de la nostra vila. Hi tenim confiança i treballem per a fer-ho possible! Volem treballar, colze a colze, amb el teixit associatiu sitgetà perquè són la base del nostre municipi. Dotar-los d’oportunitats perquè vagin creixent dia a dia!

I, JUNTS, podem fer-ho realitat!!!