La manca d’eficiència de l’Ajuntament posa en perill la gestió de les llars d’infants

with No hi ha comentaris

llars-infants-sitges

– El canvi d’empresa concessionària de les llars d’infants municipals no es produeix el dia 1 de gener com estava previst i provoca incertesa entre pares, mares i educadores.

– L’empresa que va resultar guanyadora del concurs es va trobar amb la sorpresa que s’havia de fer càrrec de la despesa pendent que Educare XXI té amb les treballadores

Els pares, mares i educadores de les dues Llars d’infants municipals de Sitges viuen actualment una situació d’incertesa i desinformació, provocat un cop més per la mala gestió de l’equip de Govern.

L’1 de gener de 2018 entrava en vigor un canvi de gestió de les llars d’infants municipals de Sitges un cop finalitzat el període de la concessió atorgada a l’empresa Educare i després que Crèixer Junts guanyès el concurs públic. Però a dia d’avui la nova empresa concessionària encara no ha iniciat la seva gestió, i per tant, qui encara es fa càrrec d’aquesta és l’empresa concessionària, Educare.

Tot això ha originat un desconcert entre les mateixes educadores així com entre els pares i mares dels nens i nenes, que no saben ni quina és l’empresa que gestionarà l’educació dels seus fills, ni tampoc a qui hauran de pagar aquests serveis. Actualment ni la nova empresa gestora, ni l’Ajuntament, s’han posat en contacte amb pares, mares i educadors per explicar que és el que està passant. Només l’equip directiu dels centres estan responent com poden a l’allau de dubtes i preguntes que esta generant aquesta situació.

Al desembre es va comunicar a tots els pares i mares que estaven fent servir els talons guarderia, que aturessin el pagament del mes de gener de 2018 fins nou avís, a l’espera de conèixer les dades fiscals de la nova empresa gestora. Però la confusió encara és més, quan les famílies veuen que s’ha cobrat el mes de gener per rebut ordinari sense previ avís, i tot indica que pot passar el mateix al mes de febrer. Una situació que perjudica directament a les butxaques de les famílies, ja que els talons guarderia ajuden a obtenir un important estalvi fiscal que els permet que el pagament de la llar d’infants quedi exempt d’IRPF.

Una vegada més, les llars s’infants municipals de Sitges es veuen afectades per la mala gestió de l’Ajuntament de Sitges a l’hora de fer els tràmits legals oportuns. Tot i que el concurs per tal d’optar a la gestió de les llars es va realitzar de manera correcte, des de Sitges GI creiem que no es va fer bé el càlcul del temps necessari dur a terme el canvi de gestió.

SITGES GI també ha rebut informacions que l’empresa que va resultar guanyadora del concurs, es va trobar amb la sorpresa que s’havia de fer càrrec de la despesa pendent que Educare XXI té amb les treballadores, que suma un import bastant elevat, no assumible per la mateixa. És per aquest motiu que aquesta nova empresa concessionària Créixer Junts, ha decidit no acceptar aquesta càrrega, i per tant, tot indica que renunciarà a la gestió de les llars, agreujant encara més la situació.

Des de SITGES GI creiem que, ni les educadores, ni les famílies, es mereixen patir aquesta situació actual que estan vivint, fruit d’una dolenta planificació i previsió per part de l’Ajuntament.

Leave a Reply

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.