515 – Baixen un 12% els delictes i les faltes a Sitges durant el 2014

Imagen 16

image

Baixen un 12% els delictes i les faltes a Sitges durant el 2014

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria del Garraf han presentat aquest matí el balanç de seguretat de Sitges del 2014 en el decurs de la Junta Local de Seguretat que s’ha celebrat aquest matí a l’ajuntament i on han participat els diferents cossos de seguretat i d’emergències a nivell local així com els responsables polítics i de seguretat del municipi.

Les dades delinqüencials a Sitges mostren una clara tendència a la baixa, situant-se els delictes i faltes un 12% per sota respecte el 2013.

A la mateixa sessió, també s’han presentat els resultats del dispositiu policial del Carnaval 2015, que es va tancar amb un descens global del 33% de les faltes i els delictes respecte l’any anterior.

En aquest sentit destaca la reducció de delictes contra el patrimoni, entre els quals destaquen els robatoris amb violència i intimidació que han baixat un 25% o els delictes de lesions i de furt que s’han reduït un 75% i un 25% respectivament.

Durant les tres nits del Carnestoltes amb més afluència de públic, es van detenir 27 persones per diversos fets delictius. D’aquestes detencions s’han de destacar dues per delicte contra la salut pública i quatre per robatori a interior d’establiment. Caldria també destacar que durant tot el dispositiu de seguretat es van recuperar un total de 30 telèfons mòbils que havien estat sostrets anteriorment.

En el dispositiu de seguretat del Carnestoltes, hi van participar més de 600 efectius del cos de Mossos d’Esquadra, de les unitats de seguretat ciutadana i d’investigació de la comissaria de Districte de Sitges i de la comissaria de Garraf, de l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), de la Brigada Mòbil (BRIMO), de l’Àrea de Seguretat i Transport Metropolità (ASMET), de l’Àrea Regional de Trànsit (ART) i de la Unitat de Policia Administrativa (URPA).

El dispositiu de seguretat tenia per objectiu garantir el normal funcionament del carnaval i prevenir fets delictius i mantenir, d’ordre públic així com evitar la conducció sota els efectes de begudes alcohòliques i/o substàncies estupefaents i assegurar així la celebració d’una festa sense incidències importants.

La Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra, la Policia Local de Sitges i els Bombers de la Generalitat han tancat la sessió de la Junta Local de Seguretat amb les respectives propostes per a millorar el Carnestoltes 2016, amb l’horitzó comú d’una celebració encara més segura de la propera edició.