506 – Creu Roja inaugura el Centre de Distribució d’Aliments

NOTICIES

Sitges 04-03-2015

Creu Roja inaugura el Centre de Distribució d’Aliments

IMG_3420La inauguració de La cistella solidària, un concepte nou de supermercat, ha servit per mostrar també el resultat de les obres de reforma del primer pis de l’edifici on treballa l’entitat humanitària i que es destina a famílies en situació vulnerable.

Creu Roja Sitges ha inaugurat el Centre de Distribució d’Aliments. Un projecte ambiciós en el qual porten mesos treballant i que ha representat una important reforma de l’edifici en la part que ocupava el garatge de l’organització per encabir aquest nou enfocament de supermercat, La cistella solidària. La presentació ha servit per inaugurar també el primer pis de l’edifici, després de les reformes, on treballa l’organització humanitària i que es destina a persones i famílies en situació de vulnerabilitat.

La inauguració ha anat a càrrec de responsables de Creu Roja i ha estat presidida per l’Alcalde de Sitges, Miquel Forns. L’Ajuntament de Sitges ha dotat la seu local de Creu Roja amb una aportació de 50.000€ que s’ha destinat principalment a l’adequació de l’espai per encabir el nou Centre de Distribució d’Aliments. En aquest sentit, la presidenta de Creu Roja Sitges, Lídia Lanuza, ha mostrat la seva satisfacció per la proximitat tant de la institució com del propi Alcalde, Miquel Forns, “qui s’ha implicat molt amb els temes socials i la bona entesa dels darrers anys ens permet complir el nostre objectiu que no és altre que assistir millor a les persones amb dificultats”.  Forns per la seva banda ha explicat  que “des de l’inici del mandat la voluntat ha estat mantenir i fer créixer les partides destinades a Benestar i Família i aquesta inauguració n’és un exemple com també ho serà properament la inauguració del Centre de Distribució d’Aliments de Càritas”. L’Alcalde ha destacat el consens de tots els grups polítics del govern i de l’oposició per col·laborar amb “una entitat que porta ajudant als nostres veïns des de fa més de 75 anys, ja que des de l’administració no podem arribar a tot arreu i necessitem del tercer sector i de les entitats que tenen l’experiència per fer-ho bé i, en aquest sentit, Creu Roja és un símbol de vitalitat”. El president de Creu Roja Barcelona, Josep Quitet, ha ressaltat la transformació que ha permès convertir “el que era un parc mòbil de vehicles en un punt de suport a les famílies que més ho necessiten”.

510 famílies sitgetanes es troben en situació de necessitat, segons dades de la Regidoria de Benestar i Família. El nou Centre de Creu Roja Sitges arribarà a 104 famílies amb fills de fins a 14 anys i a persones majors de 65 anys, seguint la seva línia de treball habitual que es dirigeix principalment a infància i tercera edat.

Com funcionarà el nou Centre de Distribució d’Aliments?

La cistella solidària planteja un nou concepte de supermercat. Les famílies integrades en el projecte rebran punts en relació a la composició i els recursos de cada família. A diferència de les restriccions horàries i de selecció d’aliments d’altres sistemes, amb La cistella solidària els usuaris escullen i compren de la mateixa forma que si anessin al supermercat, però sense necessitat de diners sinó amb punts com a moneda de canvi.

Hi haurà una cistella bàsica de productes i es farà seguiment de les adquisicions dels usuaris per evitar irregularitats. Al nou Centre de Distribució d’Aliments s’oferiran també productes frescos i s’orientarà a les famílies en dietes saludables i econòmiques. Precisament, dimarts de la setmana passada, Creu Roja ha publicat el receptari Per menjar bé, bo i barat, amb plats saludables per menys d’un euro, creats per cuiners de renom i pensats per a famílies amb fills i sense recursos. Creu Roja Sitges facilitarà aquestes receptes als seus usuaris en un intent per “oferir més que una ajuda puntual i poder cobrir uns mínims nutricionals”, ha explicat Lanuza.

La cistella solidària compta amb el suport del Banc d’Aliments i la Unió Europea.

FullSizeRender