503 – Valoració positiva del dispositiu de seguretat per Carnaval

Sitges, 21-02-2015

Valoració positiva del dispositiu de seguretat

eix-valoracio-positiva-del-dispositiu-de-seguretat-i-neteja-del-carnaval-54444Els efectius coordinats des del CECOR a la Policia Local valoren positivament un Carnaval sense incidències destacables.

El Carnaval de Sitges s’ha saldat aquest any sense incidències importants. En aquesta edició, el CECOR el centre de control que coordina tots els efectius de seguretat s’ha instal·lat a la Policia Local, des d’on s’ha treballat durant tota la setmana de Carnaval per garantir el desenvolupament de la celebració en aquells aspectes relacionats amb tasques preventives i de seguretat.

Algunes de les novetats introduïdes aquest any, com la incorporació de les portes d’emergència de sortida que comptaven amb el control de vigilància privada per tot el recorregut de les rues, ha tingut tal i com afirma l’inspector en cap de la Policia Local de Sitges, Rafael Pino “un efecte positiu ja que ens han permès millorar en el control del trànsit de vianants i alhora permetre que els veïns tinguessin menys dificultat per transitar pels carrers afectats pel pas de les rues”. A més, el dispositiu especial creat per reduir el consum de beguda al carrer i minimitzar la presència de venda ambulat també ha tingut els seus efectes. En els dies de celebració del Carnaval s’han realitzat inspeccions als establiments de conveniència que, majoritàriament han complert la normativa que els feia tancar a les 22 hores i només en dos casos s’han hagut d’aixecar actes per incompliment d’horaris. En l’àmbit de la venda ambulant s’han aixecat 14 actes.

Policia Local i Mossos d’Esquadra han coincidit en afirmar que la col·laboració dels establiments d’oci nocturn, que han complert els horaris de tancament pactats pels dies especials del Carnaval, han permès que la feina dels cossos de seguretat es pogués desenvolupar tal com estava previst. La regidora de Governació, Vinyet Lluis ha volgut felicitar la seva feina, destacant que “tots els cossos de seguretat i prevenció que han participat al dispositiu de Carnaval han realitzat tasques molt importants que sovint no són visibles, però imprescindibles per tenir una festa com aquesta. La coordinació del CECOR des de la Policia Local de Sitges ha donat molt bons resultats”.

A més, per la seguretat a les carreteres els Mossos d’Esquadra han realitzat més de 1.200 controls de trànsit, amb 70 positius, una xifra inferior a la de l’any passat.